Ισότιμος κοινωνικός εταίρος από σήμερα ο ΣΕΤΕ

Με απόφαση Κεφαλογιάννη και Βρούτση

Ισότιμος κοινωνικός εταίρος από σήμερα ο ΣΕΤΕ

​Μέρα-σταθμός για τον Τουρισμό η σημερινή, καθώς μετά από απόφαση του κ.Βρούτση, της κας Κεφαλογιάννη αλλά και εκπροσώπων 14 Ομοσπονδιών του τουρισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων γίνεται από σήμερα κοινωνικός εταίρος ισότιμος με τη ΓΣΕΕ, την ΓΕΣΕΒΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΒ!!!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θα μπορεί να συμμετάσχει στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις όχι μόνο για τα οικονομικά αλλά και για τα θεσμικά αιτήματα που αφορούν όλους τους Έλληνες εργαζόμενους.

Όπως επισήμανε ο Γιάννης Βρούτσης,«αυτό που σήμερα επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά είναι ότι ο τουρισμός για τη χώρα μας αποτελεί την ελπίδα της όλης αναπτυξιακής προσπάθειας που επιδιώκουμε για την εθνική ανασυγκρότηση της χώρας μας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε: «Τα πρώτα θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία στο 2013 μπορούν και πρέπει να έρθουν από τον τουρισμό. Με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για το έσοδα όσο και για τη στήριξη της απασχόλησης. Εμείς ως υπουργείο Τουρισμού βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και σε επόμενο χρόνο θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες δράσεις για την στήριξη της εργασίας και της απασχόλησης στον τουρισμό μέσα από κοινωνικά προγράμματα και άλλες υπηρεσιακές δράσεις».

Και συμπλήρωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον τουρισμό, διότι τόσα χρόνια με αργά αλλά σταθερά βήματα αποκτά σιγά σιγά την θέση που πρέπει να έχει ένας τομέας της οικονομίας που προσφέρει το 16% του ΑΕΠ της χώρας και το 18% της απασχόλησης. Πιστεύουμε λοιπόν ότι η σημερινή τομή αποτελεί μια απόφαση της κυβέρνησης που σε στιγμές κρίσης βλέπει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με άλματα».

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top