To 2012 έφυγε, ΟΧΙ όμως και η ανεργία-Στα 19 εκατομμύρια εκτιναχτήκαν οι άνεργοι στην ευρωζώνη

Οι νέοι του Ευρωπαϊκού Νότου τα μεγαλύτερα “θύματα” σύμφωνα με την Eurostat

To 2012 έφυγε, ΟΧΙ όμως και η ανεργία-Στα 19 εκατομμύρια εκτιναχτήκαν οι άνεργοι στην ευρωζώνη

​Μπορεί να κάναμε τάματα στον Άγιο Βασίλη, μπορεί να κάναμε εκατομμύρια ευχές με τα φλουριά και τις βασιλόπιτες για μείω��η των ανέργων, ωστόσο τα υπάρχοντα στοιχεία άλλα δείχνουν για το εργασιακό μέλλον στην ευρωζώνη....

Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, έσπασε νέο αρνητικό ρεκόρ αγγίζοντας το 11,8%, με τον αριθμό των ανέργων στις 17 χώρες να πλησιάζει τα 19.000.000 !!!

Σύμφωνα με την Eurostat, στη μαύρη λίστα των ανέργων προστέθηκαν τον Νοέμβριο 113.000 άτομα, οδηγώντας το ποσοστό της ανεργίας στα επίπεδα-ρεκόρ του 11,8% από 11,7% τον Οκτώβριο και 10,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Μάστιγα που χτυπά ΚΥΡΙΩΣ τους νέους!

Σε απόλυτα νούμερα, οι άνεργοι στην Ευρωζώνη είναι 18.820.000, με τους νέους να πλήττονται περισσότερο από τη «μάστιγα» της εποχής! (24,4% το Νοέμβριο από 24,2% τον προηγούμενο μήνα)

Φτωχός ο Νότος σε ευρώ αλλά πλούσιος σε ανεργία

Μεγάλες αποκλίσεις υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και του Νότου, με την Αυστρία να έχει τη χαμηλότερη ανεργία μόλις 4,5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά 26,5% και 26% καταγράφονται αντίστοιχα στην Ισπανία και την Ελλάδα.

Με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις για τις θέσεις εργασίας στην ευρωζώνη, τότε μόνο ένα αληθινό θαύμα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση ....

Βίντεο ant1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top