Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Νομοτεχνική βελτίωση διορθώνει τις «παραφωνίες» του νέου φορολογικού!

Το ΥΠΟΙΚ παίρνει το στέμμα από τους… «βασιλιάδες» της φοροδιαφυγής!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!  Νομοτεχνική βελτίωση διορθώνει τις «παραφωνίες» του νέου φορολογικού!

​Σε νομοθετική βελτίωση της διάταξης που αφορά στον Κώδικα φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών του νέου φορολογικού νομοσχεδίου προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές εξαιρέσεις ελευθέρων επαγγελματιών από το μέτρο.

Συγκεκριμένα, η ερμηνευτική εγκύκλιος για την εφαρμογή του κώδικα φορολογικής απεικόνισης που εστάλη στις Δ.Ο.Υ στις 4 Ιανουαρίου, νομιμοποιούσε τους φοροφυγάδες.

Πιο αναλυτικά, εξαιρούσε από την υποχρέωση να τηρούν βιβλία και να κόβουν αποδείξεις οι ηλεκτρολόγοι, εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτων, επαγγελματίες παραϊατρικού κλάδου και όσοι παρέχουν εργασίες επισκευής εφόσον δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Μαυραγάνης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών εξήγησε πως προχωρά σε «Κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις για την μετάβαση από τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων στο νέο κώδικα και όποιο κενό κλείνει. Με τη βελτίωση δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι εξαιρούνται.Όποιο ζήτημα έχει δημιουργηθεί από την μετάβαση από τον ένα κώδικα στον άλλο κλείνει σήμερα».

Βίντεο ANT1

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top