Τεράστια γκάφα του υπουργείου Οικονομικών με τις αποδείξεις υδραυλικών και ηλεκτρολόγων

Δείτε τι πήγαν να "περάσουν"!

Απίστευτη γκάφα έκανε το υπουργείο Οικονομικών. Κατά την τροποποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων όπως ψηφίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους από τη Βουλή,με μια διάταξη απαλλάσσει από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων και την τήρηση βιβλίων, μεταξύ άλλων υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, και όσους ασχολούνται με τις επισκευές τεχνικών έργων και όσους ασκούν παραϊατρικά επαγγέλματα . Αυτό στην περίπτωση που έχουν ετήσια ακαθάριστα έσοδα κάτω από 10.000 ευρώ.

Πρακτικά δηλαδή, άνοιγε ένα τεράστιο παράθυρο φοροδιαφυγής, για κατηγορίες φ��ρολογουμένων που θεωρεί φοροφυγάδες , καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.

Η διάταξη πέρασε, όπως σας είχαμε πει, στη Βουλή, χωρίς κανείς να την αντιληφθεί και ήρθε να ερμηνευτεί με εγκύκλιο που εστάλη στις 4 Ιανουαρίου και υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Έστω και την τελευταία στιγμή αντελήφθη την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΚΑΦΑ.

Έτσι, με διάταξη νόμου η οποία είναι ήδη έτοιμη και θα κατατεθεί ως τροπολογία στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο, οι παραπάνω εξαιρέσεις απαλείφονται . Εκτός αν κάνει ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top