Υπουργείο Εργασίας: στη Δικαιοσύνη όσοι έπαιρναν συντάξεις παράνομα

Ετοιμάζει και πρόγραμμα 62.000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 ετών

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη επιστροφή των χρημάτων από όσους αδικαιολόγητα τα έχουν καρπωθεί και στην απονομή ευθυνών σε όσους συμμετείχαν στην παρανομία με τις καταχρηστικές συντάξεις, θα ζητήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρης, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ) της Πύλης Αξιού και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοκκόρης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΚΕΠΑ, «οι επιτροπές πιστοποίησης έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου, να έχουν φτάσει από 500 με 600 κατά μέσο όρο, τους προηγούμενους μήνες, σε 1.340. Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των επιτροπών ώστε να μην παραμένουν σε εκκρεμότητα περιπτώσεις που σχετίζονται με συντάξεις και φάρμακα».

Αναφερόμενος στα εργασιακά ζητήματα, ο κ. Κοκκόρης έκανε λόγο για «συλλογική, μεθοδική και αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλλεται για μείωση της ανεργίας» και σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας πρόγραμμα απασχόλησης 62.000 θέσεων εργασίας για νέους έως 29 χρόνων σε τομείς που αφορούν στον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τον αγροτικό τομέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top