Τελειώνουν οι γιορτές και οι… προθεσμίες της εφορίας

Λήγει την Τρίτη η παράταση για τέλη κυκλοφορίας - κατάθεση πινακίδων

Μαζί με τις γιορτές τελειώνουν και οι νέες προθεσμίες της εφορίας.
Εκπνέει συγκεκριμένα την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και για την κατάθεση των πινακίδων.

Κανονικά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν περιθώριο μέχρι και τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012, ωστόσο ύστερα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε παράταση λίγων ημερών, κυρίως λόγω της τεράστιας προσέλευσης, η οποία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στα ταμεία των τραπεζών και στα γραφεία των κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που θα αποσυρθούν αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000.

Μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να καταβάλουν τα διπλά χρήματα, λόγω της επιβολής προστίμου ισόποσου με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 καταργήθηκε το ειδικό σήμα κυκλοφορίας και αντικαταστάθηκε από την απόδειξη εξόφλησης. Τα ειδοποιητήρια έχουν «φορτωθεί» σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του «Taxisnet», απ' όπου οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν και στη συνέχεια να εξοφλήσουν το ποσό, που αναγράφεται, σε υποκατάστημα τραπέζης ή ΕΛ.ΤΑ...

Εκτιμάται ότι από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top