Στοιχεία για 1.800 μεγαλοκαταθέτες ζητάνε τρόικα και ΣΔΟΕ από τις τράπεζες

Στο μικροσκόπιο 300 μεγάλα έργα, οδικοί άξονες και κρατικές προμήθειες

Στοιχεία για 1.800 μεγαλοκαταθέτες ζητάνε τρόικα και ΣΔΟΕ από τις τράπεζες
Στοιχεία για 1.800 μεγαλοκαταθέτες που εμπλέκονται σε δημόσια έργα και προμήθειες του δημοσίου ζητά το ΣΔΟΕ από τις τράπεζες, ενώ η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα να χτυπηθεί στην καρδιά της η διαφθορά, να ελεγχθούν μεγάλες επιχειρήσεις που ανέλαβαν κατά καιρούς τα μεγάλα έργα, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ανοίξει ο δρόμος για μεγάλους ξένους επενδυτές.

Το ΣΔΟΕ με τη σειρά του, σύμφωνα με την εφημερίδα το Πρώτο Θέμα, έχει στείλει στις τράπεζες cd με τα ονόματα 1.800 προσώπων και ζητά όλες τις κινήσεις και αγοραπωλησίες που έχουν κάνει εδώ και 14 χρόνια . Ακόμη ζητά να ενημερωθεί αν έχουν μέχρι και τραπεζικές θυρίδες.

Στο μικροσκόπιο μπήκαν επίσης 300 μεγάλα έργα ανάμεσά τους Ολυμπιακά έργα και οδικοί άξονες καθώς και κρατικές προμήθειες.

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής για τους μικρομεσαίους εκδόθηκε εγκύκλιος που καλεί τους εφόρους να στέλνουν στη δικαιοσύνη όσους χρωστούν ΦΠΑ πάνω από 20.000 ευρώ και μάλιστα να εκπροσωπούν το δημόσιο υπάλληλοι των εφοριών ώστε να επιδιώκεται η καταδίκη των φοροφυγάδων και το δημόσιο να διεκδικεί αποζημίωση. Δηλαδή τόσα χρόνια τι έπρεπε να έχει ζητήσει και τι να έχει εισπράξει ο πολίτης λόγω της συμπεριφοράς του δημοσίου;...

Η τρόϊκα επίσης αντιδρά στην εξόφληση με πολλές δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων. Θεωρεί πως τα μέτρα αυτά δεν αποδίδουν και ζητά να προχωρά το δημόσιο σε κατάσχεση χρημάτων απ ευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top