Μόνο 250 από τους 25.000 καταθέτες εξωτερικού ανταποκρίθηκαν στα ραβασάκια της εφορίας !

Για να δικαιολογήσουν τα ποσά που εξήχθηκαν το 2009-11

Μόνο 250 από τους 25.000 καταθέτες που έχουν εντοπιστεί να βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό ανταποκρίθηκαν - σύμφωνα με τον Alpha- μέχρι στιγμής στα ραβασάκια της εφορίας να δικαιολογήσουν εντός 20 ημερών την προέλευση ή την φορολόγηση των χρημάτων, με την υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης ή την πληρωμή -σε διαφορετική περίπτωση - του επιπλέον φόρου που τους αναλογεί!
Όπως έχει προειδοποιήσει μάλιστα ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος, όσους δεν υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, το ΣΔΟΕ θα τους ελέγξει εξονυχιστικά και θα τους επιβάλλει τον πρόσθετο φόρο για τις αδήλωτες καταθέσεις με συντελεστή έως και 45%.

Όλα αυτά δεν έχουν «πτοήσει» μέχρι στιγμής πάνω από το… 1% όσων υπάγονται στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ άλλα 1.000 άτομα έχουν δείξει απλώς ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση μοιάζει δύσκολο να επιβεβαιωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει άνω των δύο δις. ευρώ από τη φορολόγηση προσώπων και επιχειρήσεων που έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά. Προσδοκίες που για τους ακόμη και πιο αισιόδοξους στο ΥΠΟΙΚ έφθαναν στην είσπραξη ακόμη και 7 δισ. ευρώ! Και ύστερα άλλαξαν πλευρό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top