«Χαρτί οριστικής λύσης» για τα αυθαίρετα

Δεν θα ισχύσει για τις «βαριές» περιπτώσεις

«Χαρτί οριστικής λύσης» για τα αυθαίρετα
«Χαρτί οριστικής νομιμοποίησης» για τα αυθαίρετα κτίσμα και όχι συγχωροχάρτι -όπως ισχύει σήμερα- αναμένεται να δώσει το υπουργείο περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013, οπότε λήγει η Πέμπτη κατά σειρά παράταση που δόθηκε για την υποβολή αιτήσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Στόχος είναι να δοθεί οριστικά τέλος σε υποθέσεις με μικροαυθαιρεσίες, που υπολογίζεται ότι αποτελούν το 70-80% των αυθαιρέτων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να απεγκλωβιστούν από την ομηρία της ισχύουσας νομοθεσίας για την τακτοποίηση.

Αντίθετα, δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης για τις βαριές περιπτώσεις αυθαιρέτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν διαθέτουν καμία άδεια δόμησης.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, και όπου βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα με δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλό, ρέματα κλπ., θα συνεχίσει να ισχύει η διαδικασία τακτοποίησης. Εξετάζεται, ωστόσο, να δοθούν περισσότερες διευκολύνσεις και γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Με το θέμα ασχολείται ειδική επιτροπή στο ΥΠΕΚΑ, η οποία –εκτός απροόπτου- θα υποβάλει τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου πριν από την 31η Ιανουαρίου 2013.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top