Και κρυμμένα και… αδήλωτα! Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από πολλά ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Τα «λαβράκια» του ΣΔΟΕ θα λογοδοτήσουν στα δικαστήρια

​Την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης κάνουν «φύλλο και φτερό» τους φακέλους με το … σόι Παπακωνσταντίνου, από τον φορολογικό έλεγχο του ΣΔΟΕ στα 2062 ονόματα που περιλαμβάνονται στη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ διαπιστώνεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή!

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, οι μεγαλοκαταθέτες που έχει «τσιμπήσει» το ΣΔΟΕ αναμένεται να κληθούν από τη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν, μόλις ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος!

Πολλοί από τους 2.062 καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ως νόμιμο εισόδημα τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους.

Το μέγεθος της φοροδιαφυγής που διαπιστώνεται, έως τώρα, από τους διενεργούμενους φορολογικούς ελέγχους δείχνει πως το κράτος έχει «χάσει» πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το γεγονός ότι οι εν λόγω «μεγαλοκαταθέτες» δεν ελέγχθηκαν ποτέ εγείρει σειρά ερωτημάτων για τους λόγους που στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δεν κινήθηκε ουδέποτε διαδικασία φορολογικού ελέγχου.

ΦΩΤΟ revista

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top