Επιστρέφουν τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα!!!

Αλλαγή κλίματος και σε Ιταλία και Ισπανία

Επιστρέφουν τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα!!!
Με το δεξί φαίνεται να έχει μπει, μέχρι στιγμής, το 2013 για την Οικονομία. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, το spread του 10 ετούς ομολόγου είναι έτοιμο να σπάσει το φράγμα των 1.000 μονάδων, αφού ξεκίνησε από τις 1.014 το πρωί και ήταν πριν από λίγο στις 1.002, ενώ επιστρέφουν και καταθέσεις στις τράπεζες όπως διαπιστώνει η ΕΚΤ.
Οριακή αύξηση καταγράφεται στις τραπεζικές καταθέσεις του ευρωπαϊκού Νότου σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το Νοέμβριο, εξέλιξη που κατά τους περισσότερους αναλυτές ερμηνεύεται ως απομάκρυνση των φόβων για άμεσες καταρρεύσεις τραπεζών.

-Στην Ελλάδα, οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ στα 161 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στο «μέτωπο» των τραπεζικών καταθέσεων καταγράφεται σχετική σταθερότητα από τον Ιούνιο – μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.

Παρόλα αυτά, οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα είναι στο ένα τρίτο των υψηλών που είχαν καταγραφεί το Δεκέμβριο του 2009.

-Στην Ιταλία οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν το Νοέμβριο κατά 0,1% στα 1,443 τρισ. ευρώ, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν μειωθεί κατά 2%.

-Στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 1,516 τρισ. ευρώ.
Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top