Έσοδα 2 δισ. ευρώ από τους μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού αναμένει το υπουργείο Οικονομικών

25.000 καταθέτες του εξωτερικού έχουν χάσει τον ύπνο τους!

Έσοδα 2 δισ. ευρώ από τους μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού αναμένει το υπουργείο Οικονομικών

​Έσοδα 2 δισ. ευρώ αναμένει το υπουργείο Οικονομικών από τη φορολόγηση Ελλήνων που με τραπεζικά εμβάσματα την περίοδο 2009-2011 έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό. Συνολικά το υπουργείο διαθέτει λίστα 54.000 φυσικών προσώπων που έβγαλαν μεγάλα ποσά καταθέσεων στο εξωτερικό το διάστημα 2009 - 2011 χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Συνολικά διαφορές δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων διαπιστώθηκαν σε περίπου 25.000 φορολογούμενους και επιχειρήσεις. Εξ αυτών έχουν ήδη ειδοποιηθεί 14.000 καταθέτες του εξωτερικού και κλήθηκαν να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεων που βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Όσοι αμφισβητήσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό έχουν φορολογηθεί. Θα πρέπει δε να προσκομίσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις οποίες θα προκύπτει ότι τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Εάν δεν δικαιολογήσ��υν την προέλευση των χρημάτων θα πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους για τα εισοδήματα που απέκρυψαν. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με τους συντελεστές που ίσχυαν τη χρονιά που απέκρυψαν εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους 14.000 φορολογούμενους η διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων και των εισοδημάτων υπολογίζεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ. Το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

ΦΩΤΟ: sundaytimes

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top