Επίδομα ανεργίας και για τους ελεύθερους επαγγελματίες!

ΜΑΘΕΤΕ ποιοι το δικαιούνται και τι κριτήρια απαιτούνται

Επίδομα ανεργίας θα παίρνουν πλέον και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ελέω κρίσης, αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή να διακόψουν τη δραστηριότητα τους.

Το νέο μέτρο, θα τεθεί σήμερα στο τραπέζι, σε σύσκεψη του Υπουργείου Εργασίας, υπό τον Γιάννη Βρούτση, με τις διοικήσεις των Ταμείων των ελεύθερων επαγγελματιών.

  • Ποιο είναι το ποσό του επιδόματος:

Θα ξεκινά από τα 180 ή 200 ευρώ, και θα φτάνει έως τα 360 ευρώ, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι.

Το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΕ, είναι μικρότερο απ΄αυτό του ΟΑΕΔ, μιας και οι εισφορές που πληρώνουν στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι μικρότερες απ΄αυτές που καταβάλουν στον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι για την ανεργία.

  • Ποια θα είναι η διάρκεια του επιδόματος:

Εξετάζεται να ξεκινά από τους τρεις μήνες, και ανάλογα με τα κριτήρια των δικαιούχων, να φτάνει μέχρι και τον ένα χρόνο.

  • Ποια κριτήρια θα πρέπει να συμπληρώνουν οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας:

Ελάχιστο χρόνο πληρωμής εισφορών στον ΟΑΕΕ, που εξετάζεται να είναι από πέντε χρόνια και πάνω, (όσο αυξάνονται τα χρόνια καταβολής, τόσο θα προσαυξάνεται και το ποσό του επιδόματος).

Κλιμακωτή αύξηση του βοηθήματος έως 360 ευρώ ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Ελάχιστη διάρκεια καταβολής του επιδόματος τους τρεις μήνες, και μέγιστη τους δώδεκα μήνες (για εξαιρετικές περιπτώσεις).

Για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, βρίσκονται ήδη στην ουρά δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, ωστόσο δεν θα ξεπεράσουν τους 15.000 αυτοί στους οποίους θα καταβληθεί, μιας και τα διαθέσιμα του ΟΑΕΕ δεν επαρκούν ώστε να χρηματοδοτηθεί πλήρως το μέτρο αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top