Νέα απόφαση Μαυραγάνη για μετακίνηση 63 στελεχών εφοριών

Έντονη αντίδραση της ομοσπονδίας εφοριακών

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τις ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες που προκάλεσε η προηγούμενη απόφαση του κ. Μαυραγάνη να μετακινήσει αιφνιδιαστικά 167 στελέχη εφοριών, λόγω της γνωστής αναποτελεσματικότητας στην είσπραξη δημοσίων εσόδων, ο υφυπουργός Οικονομικών επανήλθε με νέα απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα απόφαση προβλέπει τα εξής:

- Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών
- Την αντικατάσταση 12 εποπτών.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορές στη νέα λίστα μετακινήσεων σε σχέση με αυτές που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση αλλά «ηχηρή» ομοιότητα είναι ότι ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μαυραγάνη κ. Κωστολιάς τοποθετείται στο διαπεριφερειακό ελεγκτικό κέντρο Αθηνών.
Η νέα απόφαση προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζομένων στις ΔΟΥ (εφοριακοί) οι οποίοι επιμένουν ότι τα κριτήρια των μετακινήσεων είναι κατά κύριο λόγο κομματικά και πελατειακά, αν και ο υφυπουργός Οικονομικών επιμένει από την πλευρά του ότι η απόφαση αποβλέπει στην επιτάχυνση της είσπραξης δημοσίων εσόδων και εν τέλει στην φορολογική δικαιοσύνη, με τον εντοπισμό όσων εξακολουθούν να διαφεύγουν από την «τσιμπίδα» της εφορίας.
Ολόκληρη η αντίδραση της ΠΟΕ-ΔΟY

Η ��μοσπονδία εφοριακών πάντως (ΠΟΕ-ΔΥΟ), εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Οικονομικών με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει:
«Δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μεταπολεμικής εποχής.

Με νέες αποφάσείς του στις 31.12.2012 (!) έκανε νέες τοποθετήσεις - μετακινήσεις Διευθυντών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.

Η Ομοσπονδία εφοριακών για μια φορά ακόμη, όπως διαχρονικά κάνει με παρεμβάσεις της (τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr) τονίζει:

1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΟΡΑ με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ - ΕΝΙΑΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.). Πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.

2. Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας ΧΘΕΣ - ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα απότις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.

3. Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναιστην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μηνκρύβονται πίσω από προφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top