Εφάπαξ: Από τη Δευτέρα θα ενημερώνονται οι δικαιούχοι

Εξοφλούνται τουλάχιστον 37.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013

Εφάπαξ: Από τη Δευτέρα θα ενημερώνονται οι δικαιούχοι
Από τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν να ενημερωθούν οι δικαιούχοι από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, για την καταβολή του εφάπαξ και για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Νίκος Καλάκος.
Η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ξεκίνησε και μέχρι τη Δευτέρα θα δοθεί σε 1.100 δικαιούχους και εντός του 2013 θα έχουν εξοφληθεί 31.400 συνταξιούχοι. Για τον σκοπό αυτό διοχετεύτηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ. Συνολικά θα του χορηγηθούν 1,2 δισ., ποσό που προέρχεται από τη δόση του δανείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καλάκο, το Ταμείο ενισχύεται με προσωπικό από τις μετατάξεις για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Εκκρεμούν συνολικά 62.000 αιτήσεις

Ολόκληρο το ποσό του εφάπαξ θα λάβουν κατά σειρά προτεραιότητας οι 62.000 δικαιούχοι των Ταμείων του Δημοσίου, της ΔΕΗ και του ΙΚΑ, ανάλογα με την ημερομηνία αίτησης της συνταξιοδότησης.
Η εκκαθάριση των αιτήσεων για την καταβολή των εφάπαξ που εκκρεμούν, έχει ήδη ξεκινήσει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά η διαδικασία θα επιταχυνθεί από τον Ιανουάριο του 2013, και αφού προηγηθεί η καταβολή της δόσης.
Συνολι��ά εκκρεμούν 62.000 αιτήσεις από τις οποίες 40.228 είναι ληξιπρόθεσμες. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι έως το τέλος του 2013 να έχουν καταβληθεί 37.000 εφάπαξ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top