Σοβαρές απώλειες στη Wall Street

Νευρικότητα μπροστά στο φόβο του «δημοσιονομικού γκρεμού»

Σοβαρές απώλειες στη Wall Street
Με απώλειες ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης καθώς στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι Ρεπουμπλικανοί ετοιμάζονται για έναν τελευταίο γύρο διαβουλεύσεων προκειμένου να αποφευχθούν μαζικές αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.

Έτσι, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ πρόκειται να συνεδριάσει την Κυριακή στις 18.30 (01.30 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα), μία ημέρα πριν την εκπνοή της διορίας της 31ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία.

Με τις σημαντικότερες απώλειες έκλεισαν οι μετοχές των Hewlett-Packard και Chevron ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Home Depot και American Express.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,21% στις 12.938 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 τερμάτισε με πτώση 1,1% στις 1.402 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες0,86% στις 2.960 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο,οι Dow και S&P 500 κατέγραψαν απώλειες 1,9%, ενώ ο Nasdaq 2%.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top