ΕΤΕπ: ��πιπλέον €50 εκατ. για τις ελληνικές ΜμΕ

Στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών

Πρώτη ανάρτηση: 28/12/2012, 23:06

Πιστωτική γραμμή ύψους 50 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών στην Ελλάδα, υπέγραψε σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη δεύτερη πιστωτική γραμμή στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜΜΕ, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Το Ταμείο αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΤΕπ. Χρηματοδοτείται με 500 εκατ. ευρώ προερχόμενα από αναπορρόφητα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων για την Ελλάδα και θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια της ΕΤΕπ προς ΜΜΕ, συνολικού ύψους μέχρι 1 δισ. ευρώ, χορηγούμενα μέσω τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται η ΕΤΕπ στην Ελλάδα.
Με αυτή την ευκαιρία, ο αρμόδιος για την Ελλάδα Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Dario Scannapieco δήλωσε σήμερα: «Τον Νοέμβριο είχαμε εξαγγείλει ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜΜΕ θα τεθεί σε λειτουργία εντός του έτους και τηρήσαμε αυτή την εξαγγελία. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη χορήγηση άλλων 50 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές ΜΜΕ, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Με αυτό το δάνειο προς την Τράπεζα Πειραιώς, οι υπογραφείσες συμβάσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές ΜΜΕ ανέρχονται συνολικά στα 150 εκατ. ευρώ, μετά το δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ που υπογράφηκε με την Eurobank την προηγούμενη εβδομάδα. Αν προστεθούν και τα δάνεια που υπογράφηκαν με την Alpha Bank, ύψους 140 εκατ. ευρώ, καθώς και οι δανειακές συμβάσεις με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (250 εκατ. ευρώ) και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα (50 εκατ. ευρώ) που ενεργοποιήθηκαν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η νέα στήριξη που παρέχεται από την ΕΤΕπ προς τις ελληνικές ΜΜΕ φθάνει συνολικά στα 590 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 212,5 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκαν ήδη από την ΕΤΕπ την προηγούμενη εβδομάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top