Μόνο μέσω τραπεζών οι αγορές πάνω από 1.500 ευρώ

Μετρητά… γιοκ για «μεγάλες» αγορές

Ως έχει θα παραμείνει το όριο των 3.000 ευρώ που αφορά σε εξόφληση με μετρητά για επιτηδευματίες και το όριο των 1.500 ευρώ για τους ιδιώτες, όπως προκύπτει από το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Τα συγκεκριμένα όρια είχα θεσπιστεί το 2011 και τέθηκαν σε ισχύ από τον Απρίλιο του ίδιου έτους με αποτέλεσμα να κοπούν τα μετρητά για τις μεγάλες αγορές.

Έτσι, έκτοτε, αγορές άνω των 3.000 ευρώ που αφορούν σε πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές.

Ομοίως, φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται από επιτηδευματίες για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες αυτών αποκλειστικά μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών ή λήπτη των υπηρεσιών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές, καθώς απαγορεύεται η εξόφληση των συγκεκριμένων στοιχείων με μετρητά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top