Σόιμπλε: Η Ελλάδα κάνει πρόοδο γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να ζητήσει κι άλλα!

«Θεωρώ ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα της κρίσης» τονίζει

Τα χειρότερα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ανήκουν στο παρελθόν, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με προδημοσίευση της συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Bild, που θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Θεωρώ ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα της κρίσης», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η εντατικοποίηση της κρίσης θα ξεκινήσει να «ξεθωριάζει» στο επόμενο έτος.

Ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι χώρες με υψηλά χρέη, όπως η Ελλάδα, έχουν αναγνωρίσει ότι μπορούν να μειώσουν το φορτίο χρέους τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγορών, μόνο μέσω της εφαρμογής των δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να έχει υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις από τα άλλα κράτη-μέλη του ευρώ. Για αυτό και κάνουν πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε.

Αναφορικά με τη Γαλλία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι η Γαλλία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. «Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε χώρα πρέπει συνεχώς να διεξάγει μεταρρυθμίσεις προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική».

Σχολιάζοντας τη γερμανική οικονομία, ο Β. Σόιμπλε δήλωσε πως «η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι αναμενόταν», καθώς το εμπόριο με τις ΗΠΑ και την Ασία ενισχύει τις γερμανικές εξαγωγές.

«Για αυτό η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί επίσης και το 2013», πρόσθεσε.

Το ΔΝΤ δεν πιστεύει στις προλήψεις! Ανάπτυξη βλέπει για το 2013 η Λαγκάρντ!

Στο ίδιο μήκος, κινήθηκαν και οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ, η οποία, όπως αναφέραμε χθες στο star.gr, εκτός του ότι χαρακτήρισε "φίλο" της τον Σόιμπλε, εκτίμησε πως το οικονομικό κλίμα θα βελτιωθεί παγκοσμίως το 2013!

«Πιστεύουμε ότι θα ενταθεί η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας. Από την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλες γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες έρχονται θετικότερα αναπτυξιακά μηνύματα», τόνισε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του Ταμείου, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για τη «στροφή» είναι να εφαρμόσει η Ευρώπη τα κατάλληλα πολιτικά μέτρα.

«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ωστόσο για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενα φιλόδοξα μέτρα λιτότητας στη Γερμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top