«Ψαλίδι» 25% στις αποδοχές τους είδαν χιλιάδες εργαζόμενοι από σήμερα

Παίχθηκε η πρώτη «πράξη» της διαθεσιμότητας

Αντιμέτωποι με την πικρή αλήθεια θα βρεθούν σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καθώς αναμένεται για πρώτη φορά να δουν μειωμένες αποδοχές όταν επισκεφθούν το τραπεζικό μηχάνημα της περιοχής τους.

Η μείωση είναι 25% στις βασικές αποδοχές ενώ στο διάστημα της διαθεσιμότητας ��άνουν και κάθε μορφής έκτακτη αμοιβή όπως υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες που συχνά αποτελούν σημαντικό μέρος του τελικού μισθού ειδικά σε υπηρεσίες που εργάζονται σε επταήμερη 24ωρη βάση.

Με την κατάθεση των μειωμένων αποδοχών ολοκληρώνεται και η πρώτη πράξη του δράματος για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που έως τώρα μπορεί να μην έχουν καν παραλάβει διαπιστωτικές πράξεις αλλά έχει γίνει διαγραφή τους κεντρικά από το Μητρώο με βάση την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα το Πρωτοδικείο της Αθήνας έσπασε το σερί θετικών αποφάσεων υπέρ εργαζομένων που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα αφού αποφάνθηκε αρνητικά επί των αιτήσεων που είχαν καταθέσει συνολικά 43 εργαζόμενοι στους δήμους Αθηναίων, Νέας Ιωνίας και Σπάτων Αρτέμιδας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top