Μα, είναι δυνατόν; Η ΡΑΕ ανακοίνωσε μειώσεις στο λογαριασμό του ρεύματος!

Μειώνεται το κόστος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας – Δείτε πόσο

Μειώσεις στο κόστος χρήσης των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (θα τις βρείτε στη δεύτερη σελίδα του λογαριασμού, είναι οι λεγόμενες «ρυθμιζόμενες χρεώσεις») ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι μειώσεις ισχύουν για όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών, ωστόσο ποικίλλουν σε ποσοστό.

Ειδικότερα:

Για τους πελάτες που συνδέονται στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες), οι μοναδιαίες χρεώσεις χρήσης Συστήματος μειώνονται κατά 2,2%, σε σχέση με τις τρέχουσες χρεώσεις.

● Για τους πελάτες μέσης τάσης (βιομηχανίες μεσαίου μεγέθους, μεγάλες και μεσαίες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις), οι μοναδιαίες χρεώσεις χρήσης Συστήματος μειώνονται κατά 11% σε σχέση με τις τρέχουσες χρεώσεις, ενώ και οι χρεώσεις χρήσης Δικτύου μειώνονται κατά 2% ως προς το σκέλος ενέργειας και κατά 1,5% ως προς το σκέλος ισχύος.

● Για τους οικιακούς πελάτες, η συνολική μείωση (αθροιστικά για τις χρεώσεις χρήσης Συστήματος και Δικτύου) φθάνει το 7%.

● Για τους λοιπούς πελάτες χαμηλής τάσης (μικρές επιχειρήσεις), οι μειώσεις είναι της τάξης του 7-15%, σε σχέση με τις τρέχουσες χρεώσεις.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι μειώσεις αυτές έρχονται ως αντιστάθμισμα των αυξήσεων που θα εφαρμόσει η ΔΕΗ στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος εντός του 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top