Φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!!

Σήμερα τα στοιχεία της ΤτΕ - Στα 27,5 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες

Φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!!

​Πρώτη δημοσίευση: 11:26

Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος η έκθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στην οποία θα περιγράφονται οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες των Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Στην έκθεση θα εμπεριέχεται και η διαγνωστική μελέ��η της BlackRock, η οποία έχει εκτιμήσει με βάση συγκεκριμένα σενάρια τις κεφαλαιακές ανάγκες κάθε τράπεζας από την επιδείνωση του χαρτοφυλακίου δανείων.

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα καταγράφει τις επιπτώσεις του PSI και τις επαναγοράς χρέους ανά τράπεζα, τις αναμενόμενες ζημίες από τον πιστωτικό κίνδυνο (τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια), αλλά και εκτιμήσεις για την οργανική κερδοφορία έως το 2014. Με τα στοιχεία αυτά καθορίσθηκε το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζεται κάθε τράπεζα προκειμένου να έχει δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων (Core Tier 1) τουλάχιστον 10% στο τέλος του 2014.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη κοινοποιήσει σε κάθε τράπεζα το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών της, καθώς και τις προθεσμίες για την υποβολή σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης και τη δρομολόγηση της εφαρμογής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κεφαλαιακές ανάγκες των 4 μεγάλων τραπεζών: Εθνικής ,Alpha bank, Eurobank, και Πειραιώς υπολογίζονται στα 27, 5 δις ευρώ.

Όπως θα σημειώνεται στην έκθεση, το ποσό των 50δισ ευρώ που έχει προβλεφτεί για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος επαρκεί ακόμη και σε ακραία σενάρια, τα οποία έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα της Ελλάδος και η BlackRock, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει και πρόβλεψη για το τι θα μπορούσε να αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, όπου θα επισημαίνεται και πάλι πως επαρκεί το ποσό των 50 δις ευρώ αλλά και τι θα μπορούσε να μειώσει τις κεφαλαιακές ανάγκες.
Βίντεο mega
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top