Αγωνία για το cd! Από λεπτό σε λεπτό θα μάθουμε την αλήθεια για τη λίστα Λαγκάρντ !

Σε «αναμμένα κάρβουνα» τα κόμματα

​Από ώρα σε ώρα αναμένονται εξελίξεις από την αξιολόγηση των οικονομικών εισαγγελέων και των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ για την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ».

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, oι οικονομικοί εισαγγελείς και οι προανακριτικοί υπάλληλοι του ΣΔΟΕ , διενεργούν πυρετώδεις διασταυρώσεις μεταξύ της λίστας που τους είχε παραδοθεί προ διμήνου με αυτή που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ομάδα ελεγκτών του ΣΔΟΕ, η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο των φορολογούμενων που εμφανίζονται στην πρώτη λίστα Λαγκάρντ γίνεται και η αντιπαραβολή των ονομάτων με βάση το αρχείο της δεύτερης λίστας Λαγκάρντ, της πρωτότυπης, που παρελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή.

Το ζητούμενο είναι να συμπίπτουν απολύτως οι δύο λίστες μεταξύ τους, τόσο σε επίπεδο ονομάτων όσο και σε επίπεδο ποσών που διακινήθηκαν. Σε περίπτωση που ανακαλυφθεί πως υπάρχει παραποίηση της λίστας, πέραν των ποινικών ευθυνών που θα αποδοθούν προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα τουλάχιστον για τους δύο υπουργούς Οικονομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση (Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο) όσο και για τους δυο επικεφαλής του ΣΔΟΕ (Ι. Καπελέρη και Ι Διώτη).

Εν αναμονή λοιπόν των… κρίσιμων συμπερασμάτων!!

Συναγερμός στα κόμματα

Αν και στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ακόμη καταλήξει για το αν θα ζητήσουν προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή για το θέμα, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθειες απόκρυψης, ενώ βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ώστε να δοθούν εξηγήσεις για την τρίμηνη καθυστέρηση ανάκτησης της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που επιβεβαιώσε σήμερα και και ο κ.Στρατούλης στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega".

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης όμως ζητά η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποστηρίξει ακόμη και μία πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Άμεσο ξεκαθάρισμα της υπόθεσης θέλουν και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρούν πως όσο παραμένει ανοιχτό το θέμα, προκαλείται μεγάλη ζημιά στο κόμμα. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, περιμένουν το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί και επισήμως ότι δεν υπήρξε καμία αλλοίωση στη λίστα
Βίντεο mega
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top