Αντί για μελομακάρονα μας κερνά... φαρμάκι ο Βέρνερ Χόγιερ!

Σε μια 20αριά χρόνια θα δει ανάκαμψη η Ελλάδα εκτιμά ο επικεφαλής της (ΕΤΕΠ)

​«Μαύρα μαντάτα» μας έρχονται Χριστουγεννιάτικα από τα χείλη του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος με συνέντευξη του, που θα δημοσιευτεί σήμερα, Πέμπτη , στην "Berliner Zeitung", εκφράζει την άποψη ότι στην Ελλάδα θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει από την χρηματοοικονομική κρίση, επικρίνοντας, συγχρόνως, τις τωρινές προσπάθειες των Ευρωπαίων πολιτικών.

«Η διαδικασία της ανάκαμψης θα πάρει μία με δύο δεκαετίες», λέει χαρακτηριστικά ο κ.Χόγιερ, κατηγορώντας παράλληλα τους πολιτικούς, για έλλειψη θάρρους, κατά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τονίζει πως οι πολιτικοί απέτυχαν να οδηγήσουν την Ευρώπη μπροστά, μέσω της πολιτικής.
«Έχουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μας εξασφάλισε χρόνο με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά, το οποίο οι πολιτικοί πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουν», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο κ.Χόγιερ.
Υπενθυμίζουμε πως ο Βέρνερ Χόγιερ διετέλεσε μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, με το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών και διηύθυνε την ΕΤΕΠ ,επί ένα έτος!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top