Γερμανική Αριστερά: Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα μόνο υπό προϋποθέσεις

Τι προτείνει ο επικεφαλής του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι

Γερμανική Αριστερά: Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα μόνο υπό προϋποθέσεις
Μειώσεις στις εξοπλιστικές δαπάνες κατά 50% και φορολόγηση στις περιουσίες είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις κατά τις οποίες θα παρεχόταν οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από τη γερμανική «Αριστερά» (Die Linke), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η Αθήνα θα έπρεπε να μειώσει στο μισό τις εξοπλιστικές δαπάνες και να επιβάλει φόρο περιουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκρέγκορ Γκίζι και πρόσθεσε: «Όταν κάποιος καταστρέφει χώρες, όπως κάνουμε στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, μειώνει την απόδοση της οικονομίας και τα φορολογικά έσοδα της χώρας».
Ακόμη, ο ίδιος ήταν επικριτικός στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του, τίθεται σε κίνδυνο η ευρω��αϊκή ιδέα. Μάλιστα, πρόσθεσε πως δε συμφωνεί με τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και τις σκληρές περικοπές.
Ο επικεφαλής της γερμανικής αριστεράς μάλιστα, αναφέρει: «Έχει τον τρόπο της να καθησυχάζει τους ανθρώπους και όλοι ελπίζουν ότι μπορεί να διαφυλάξει τα χρήματά τους». Όμως, καταλήγει: «Το ποσό των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο έχει εγγυηθεί η Γερμανία, δεν είναι διασφαλισμένο».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top