Το ΔΝΤ δεν πιστεύει στις προλήψεις! Ανάπτυξη βλέπει για το 2013 η Λαγκάρντ!

Μιλά για τα καθήκοντα της Ευρώπης και τον «φίλο» της, τον Σόιμπλε!

​Χρόνια πολλά και ευχάριστες προβλέψεις δίνει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στους λαούς και τους ηγέτες της ευρωζώνης, εκτιμώντας πως το οικονομικό κλίμα θα βελτιωθεί παγκοσμίως το 2013!

«Πιστεύουμε ότι θα ενταθεί η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας. Από την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλες γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες έρχονται θετικότερα αναπτυξιακά μηνύματα», τόνισε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του Ταμείου, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για τη «στροφή» είναι να εφαρμόσει η Ευρώπη τα κατάλληλα πολιτικά μέτρα.

«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», επισημαίνει η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ωστόσο για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν ενδεχόμενα φιλόδοξα μέτρα λιτότητας στη Γερμανία.

«Η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες στην εκτέλεση του σταθεροποιητικού της προγράμματος» αποφαίνεται η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα αντιμετωπισθούν τα αντιαναπτυξιακά φαινόμενα που προκύπτουν από τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της κρίσης. Η αναφορά αυτή της Κριστίν Λαγκάρντ παραπέμπει στην φημολογία που θέλει το Βερολίνο να ετοιμάζει πακέτο λιτότητας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμο να λειτουργεί, ενώ υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης της τραπεζικής ένωσης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχεται ότι πολλές φορές είναι δύσκολη η δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στην Ευρώπη. «Ήταν μια πρόκληση, καθώς πρέπει να ενεργούμε από κοινού με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να αναζητούμε συναινέσεις», υπενθυμίζει η κα Λαγκάρντ και προσθέτει ότι στο μέλλον «δεν θα είναι απαραίτητο να δραστηριοποιείται οικονομικά το ΔΝΤ σε όλες τις περιπτώσεις». Θα υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το ΔΝΤ θα επικεντρώνει τη δραστηριότητα του στην εποπτεία των προγραμμάτων προσαρμογής, διευκρινίζει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε «φίλο» της, τον τσάρο της Γερμανικής οικονομίας, παρά τις διαφωνίες τους στο ζήτημα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. «Είναι φίλος ο κ. Σόιμπλε», είπε η κα Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «Δεν συμφωνούμε πάντα σε όλα τα σημεία, αλλά τον σέβομαι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top