Ξεσκονίζουν την λίστα Λαγκάρντ: Επιχείρηση «βρείτε τις διαφορές»

Μπορεί η λίστα να αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο μέχρι 10 δις ευρώ;

Ξεσκονίζουν την λίστα Λαγκάρντ: Επιχείρηση «βρείτε τις διαφορές»

Eπιχείρηση ταχείας διασταύρωσης ονομάτων και τραπεζικών δεδομένων μεταξύ νέας και παλιάς λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στο ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Όπως αναφέρουν τα Νέα τόχος των εισαγγελικών Αρχών που ερευνούν τον τρόπο χειρισμού της περίφημης λίστας, η οποία επί μήνες έμεινε στα αζήτητα, είναι να διαπιστώσουν αν έχουν γίνει αλλοιώσεις ή παρεμβάσεις στο περιεχόμενο, που συνδέονται με τα πρόσωπα ή με τα ποσά που περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό αρχείο.

Η διασταύρωση και η αντιπαραβολή αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν, καθώς από το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα βήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων.

Συγκρατημένα αισιόδοξα στελέχη κυβέρνησης για τα έσοδα από τη λίστα

Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι ορισμένα στελέχη της Κυβέρνησης για το πόσα έσοδα μπορούν να εισρεύσουν στα Δημόσια Ταμεία, απο την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, που έφθασε απο το Γαλλικό υπουργείο οικονομικών στην Αθήνα και βρίσκεται ήδη στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.

Τα στελέχη αυτά κάνουν τους εξής υπολογισμούς για να καταλήξουν στο ελπιδοφόρο (και βάσιμο;) σενάριο οτι μπορούν να εισρρεύσουν στην Ελλάδα έσοδα μέχρι 10 δις ευρώ δηλαδή κάτι λιγότερο απο το πακέτο που ψηφίσθηκε για να πάρει η χώρα τη δόση μαμούθ και τις επόμενες απο τη τρόϊκα.

Οι εκτιμήσεις για το συνολικό ποσό των καταθέσεων που έχει διαφύγει απο τη χώρα στην τράπεζα στην Ελβετία και περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ εκτιμάται οτι μπορεί να ξεπερνά τα 20 δις ευρώ.

Οποιοι κάτοχοι λογαριασμών απο τους σχεδόν 2.000 που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, δεν μπορούν να αιτολογήσουν τη προέλευση των χρημάτων και δεν "φυγάδευσαν" τις καταθέσεις τους...νόμιμα, εχοντας όλα τα παραστατικά οτι ήταν δηλωμένα και φορολογημένα χρήματα στην Ελλάδα, μπορούν να αποφέρουν το ποσό των 10 δις ευρώ, απο δύο πηγές.

Αφ΄ενός απο το "πέναλτυ" κατα το πρότυπο που εισέπραξαν χώρες όπως η Αγγλία αλλά και η Αυστρία που υπέγραψαν συμφωνία με τις Ελβετικές αρχές.
Και αφ΄ετέρου απο τη δήμευση των ποσών που "φυγαδεύτηκαν" παράνομα στην Ελβετία με βάση το κυνήγι για το ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος, σύμφωνα με τον τελευταίο ελληνικό νόμο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top