Ευχάριστη είδηση: Πρεμιέρα για καταβολή εφάπαξ και επιδόματος θέρμανσης

Παραμονές Χριστουγέννων σήμερα σας έχουμε καλά νέα

Ευχάριστη είδηση: Πρεμιέρα για καταβολή εφάπαξ και επιδόματος θέρμανσης

Παραμονή Χριστουγέννων και για αρχή σας έχουμε μία ευχάριστη είδηση… Για να είστε χαρούμενοι βρε αδερφέ.
Σήμερα λοιπόν καταβάλλεται το εφάπαξ αλλά και το επίδομα θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, το εφάπαξ θα δοθεί από σήμερα και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου σε 1.100 δικαιούχους και εντός του 2013 θα έχουν εξοφληθεί 31.400 συνταξιούχοι.

Για τον σκοπό αυτό διοχετεύτηκαν στο Ταμείο Πρόνοιας τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ. Συνολικά θα του χορηγηθούν 1,2 δισ., ποσό που προέρχεται από τη δόση του δανείου

Η έκδοση του εφάπαξ θα γίνεται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και τα πρώτα εντάλματα πληρωμής θα αφορούν όσους υπέβαλαν αίτηση τον Οκτώβριο του 2010.

Υπολογίζεται πως στο τέλος του 2013 θα έχουν δοθεί τα εφάπαξ σε όσους υπέβαλαν τα χαρτιά τους μέχρι και το Μάιο του 2012.

Παράλληλα, αρχίζει και η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους δικαιούχους που έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ.

Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000, ενώ απορρίφθηκαν 40.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη, περίπου 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top