Να και ένας καλός οιωνός για το 2013! Μειώνεται σημαντικά ο ΦΠΑ εστίασης!

Από 23% σε… 13%!!!

Να και ένας καλός οιωνός για το 2013! Μειώνεται σημαντικά ο ΦΠΑ εστίασης!

Μεγάλη «ανακούφιση» σε μαγαζάτορες και καταναλωτές αναμένεται να φέρει η μείωση του Φ.Π.Α στην εστίαση μέσα στο 2013 , την οποία και προανήγγειλε χθες η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη..

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο συντελεστής του 23% εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 13%, έτσι ώστε και τα τουριστικά πακέτα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά!!!

Η υψηλή φορολογία, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τη μείωση των μισθών και συντάξεων, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη συρρίκνωση του τζίρου και της απασχόλησης στον κλάδο της εστίασης.

Μόνο το 2012, ο τζίρος μειώθηκε κατά 40% περίπου , από 3 σε 1,8 δισ. ευρώ, ενώ μόνο στην Αττική έκλεισαν 4.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας!!

Παράλληλα, όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να αποκαταστήσει την εικόνα της Αθήνας, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των συχνών διαδηλώσεων και επεισοδίων στο κέντρο της πόλης, λέγοντας ότι προτεραιότητα είναι να μπει η πρωτεύουσα ξανά στον τουριστικό χάρτη.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε επίσης ότι το Υπουργείο μέσα από στοχευμένες ενέργειες, προσπαθεί να αυξήσει τις αφίξεις από τις παραδοσιακές αγορές, ενώ όπως σημείωσε γίνεται άνοιγμα και σε νέες όπως οι επισκέπτες από την Κίνα την Ρωσία και την Ουκρανία, που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη και αύξηση του κατά κεφαλήν εισόδημα.

Όπως είπε στους στόχους του Υπουργείου περιλαμβάνεται και ο ειδικός τουρισμός όπως ο ιατρικός και ο θρησκευτικός, ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Τέλος η κα Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε πως μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου θα δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στον τουρισμό από ξένους και Έλληνες επενδυτές, ενώ όπως είπε θα δοθεί έμφαση και στην τουριστική κατοικία, υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και σε αρμονία με την τοπική κοινωνία.

Δείτε βίντεο

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top