Ένα ακόμη φορολογικό θρίλερ για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε εξέλιξη

Mάθετε όλες τις λεπτομέρειες

Ένα ακόμη φορολογικό θρίλερ για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε εξέλιξη
​​Το φορολογικό νομοσχέδιο μπορεί να πέρασε απο την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατα αρθρο και στο σύνολό του, αλλά οι βουλές... της τρόϊκας είναι διαφορετικές και μένει να δούμε αν θα πεισθεί απο τα επιχειρήματα του οικονομικού επιτελείου, για τα ράμματα που ράβουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για την ακρίβεια συμβαίνει να έχουν γραφτεί στο νομοσχέδιο δύο φορολογικοί συντελεστές για τους ελεύεθρους επαγγελματίες. Ο πρώτος 26% για εισόδημα απο 0 μέχρι 50.000 ευρώ και ο δεύτερος 33% για εισόδημα απο 50.001 ευρώ και πάνω.

Ελα όμως που η τρόϊκα έχει συμφωνήσει με τη Κυβέρνηση οπως λέει σε συντελεστ�� 35% και όχι 33%.

Σε αυτόν τον συντελεστή λέει η τρόϊκα οτι έχει συμφωνήσει με τον Ι. Στουρνάρα και μάλιστα επισημαίνει οτι και στην έκθεση της Κομισιόν που παρουσίασε ο Ματίας Μόρς προ ημερών στις Βρυξέλλες, στη σελίδα 36 αναφέρεται το ποσοστό 35% και όχι το 33%. Και μάλιστα επιμένει η τρόϊκα στο ποσοστό αυτό αφού η έκθεση παρουσιάσθηκε μετά τη κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Απο τη πλευρά του το οικονομικό επιτελείο λέει οτι η διαφορά των 2 ποσοστιαίων μονάδων απο 35% σε 33% καλύπτεται απο άλλα μέτρα που μέχουν εξασφαλισθεί, όπως για παράδειγμα η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος.

Η ψήφιση του φορολογικού καθώς και η γενικότερη αναμόρφωση του φορολογικού μετά το Μάρτιο 2013 εκτιμάται οτι θα δώσει απάντηση.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top