Πρόεδρο της Ε.Ε. εκλεγμένο από τον λαό προτιμά ο Σόιμπλε

Κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ

Πρόεδρο της Ε.Ε. εκλεγμένο από τον λαό προτιμά ο Σόιμπλε

Την προτίμησή του στην άμεση εκλογή των ευρωπαϊκών διοικητικών οργάνων και του προέδρου της Ε.Ε. από τους πολίτες, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, ε��έφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Θα επιθυμούσα να είχαμε κάποια στιγμή μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο, όπως η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον καγκελάριο ή έναν ευρωπαίο πρόεδρο που να εκλέγεται από τον λαό, όπως στη Γαλλία ή την Αμερική», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Στην αντίρρηση του δημοσιογράφου πως οι πολίτες της Ευρώπης μόλις και μετά βίας θα μπορούσαν στο σύνολό τους να καταλάβουν τον εκλεγμένο τους πρόεδρο όταν μιλά, ο υπουργός απάντησε:»μπορούμε να γίνουμε κάλλιστα κατανοητοί ακόμη κι εάν δε μιλούμε τέλεια ο ένας τη γλώσσα του άλλου. Η πλειονότητα των νέων στην Ευρώπη καταλαβαίνουν τα αγγλικά. Και στις περισσότερες από τις διεθνείς επιχειρήσεις ομιλείται αποκλειστικώς η αγγλική. Λοιπόν, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Σόιμπλε στη συνέχεια έσπευσε να διευκρινήσει πως ο ίδιος «τον περισσότερο χρόνο συνεννοείται με τους άλλους υπουργούς της ΕΕ στα αγγλικά». «Και για να είμαι ειλικρινείς, λυπούμαι πραγματικά για όσους καλούνται να υποστούν τα αγγλικά μου. Όμως τα, έστω και κακώς ομιλούμενα, αγγλικά αποτελούν μία από τις περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου», πρόσθεσε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top