Έρχονται τα πάνω κάτω! Κάθε 3 μήνες θα μετακινούνται οι εφοριακοί είπε ο Γ.Μαυραγάνης

Τι θα γίνει με τις αντικειμενικές αποδείξεις και τις αποδείξεις;

Μετακινήσεις κάθε τρεις μήνες για τους εφοριακούς προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στο Mega. Επίσης, διέψευσε ότι οι καθαιρέσεις 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων εφοριών, που προκάλεσαν ε��δοκυβερνητική κρίση, ήταν αποτέλεσμα κομματικών επιλογών, ενώ δεσμεύεται ότι οι όποιες μετακινήσεις στο μέλλον θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ακόμη, είπε ότι πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών θα εντάξει μέσα στο 2013 όλες τις περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. «Στόχος μας είναι αυτό να γίνει μέσα στο 2013» δήλωσε.

Σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές μέσα στο 2013 ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές. Δεν μπορείς να αφήσεις έξω περιοχές».

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων ξεκαθαρίζοντας ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο.

«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.

Βίντεο Mega Σαββατοκύριακο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top