«Κακή η οικονομική κατάσταση» διαπιστώνει το 99% των Ελλήνων και το 56% στην Ε.Ε.

Μεγάλη απαισιοδοξία καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Μεγάλη απαισιοδοξία διαπιστώνει το Ευρωβαρόμετρο (η τακτική εξαμηνιαία δημοσκόπηση στα κράτη της Ε.Ε. και υποψήφια προς ένταξη ) ότι επικρατεί μεταξύ των πολιτών της χώρας μας, όπως και στους άλλους κατοίκους των χωρών οι οποίες βρίσκονται εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το 99% των Ελλήνων (αλλά και των Ισπανών) χαρακτηρίζει κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας τους, ενώ οι Έλληνες είναι πολύ απαισιόδοξοι και για το μέλλον.

Στο ερώτημα συγκεκριμένα «σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στη χώρα σας πάνε προς καλή ή κακή κατεύθυνση;» το 88% των Ελλήνων δηλώνει «σε κακή», ενώ το ίδιο δηλώνει το 80% των Κυπρίων και το 56% συνολικά των Ευρωπαίων. Το 8% των Ελλήνων υποστηρίζει «ούτε το ένα ούτε το άλλο» και το 4% απαντά «σε καλή».

Το 77% των Ελλήνων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι «κακή» (35% στην ΕΕ), ενώ το 22% δηλώνει ότι είναι «καλή» (63% στην ΕΕ). Όμως τ�� 100% των Ελλήνων δηλώνουν ότι η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα είναι «κακή», έναντι 98% των Ισπανών και 79% των Ευρωπαίων!

Στην ερώτηση «πώς πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας σας τους επόμενους 12 μήνες;», το 76% των Ελλήνων, το 75% των Κυπρίων και το 40% των Ευρωπαίων απαντούν «χειρότερη». «Καλύτερη» υποστηρίζει ότι θα είναι το 7% των Ελλήνων, το 6% των Κυπρίων και το 17% των Ευρωπαίων. «Στάσιμη» χαρακτηρίζει την κατάσταση το το 15% των Ελλήνων, το 14% των Κυπρίων και το 39% των Ευρωπαίων.

Τα τέσσερα κυριότερα προβλήματα για τους Έλληνες είναι η ανεργία (58%), η οικονομική κατάσταση (55%), το δημόσιο χρέος (20%) και η φορολογία (17%).

Για το Ευρωβαρόμετρο ερωτήθηκαν 32.731 άτομα σε 27 κράτ��-μέλη της ΕΕ και στις υποψήφιες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top