Ανάψτε τα λαμπάκια του δέντρου όσο προλαβαίνετε! Έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα!

Αλλά μικρότερες τελικά από τις αρχικές προτάσεις για υπέρογκες τιμολογήσεις ...

Ανάψτε τα λαμπάκια του δέντρου όσο προλαβαίνετε! Έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα!

​Συνεδριάζει από το μεσημέρι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για να οριστικοποιήσει την πρότασή της στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο λόγος της μαραθώνιας συνεδρίασης είναι γιατί τα μέλη της ΡΑΕ που είναι κυρίως δικηγόροι και μηχανικοί κάνουν φύλλο και φτερό τα κοστολογικά στοιχεία που έχει δώσει η ΔΕΗ, διότι πολλοί είναι εκείνοι που δε συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά που επικαλείται η ΔΕΗ για τις αυξήσεις και ζητούν να υπάρξει μικρότερες αυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι σε καμία περίπτωση να εγκρίνει τις αυξήσεις που προτείνει η ΔΕΗ (49%), θα υπάρχει σημαντικό ψαλίδισμα με τις αυξήσεις να μην ξεπερνούν το 15% !! Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα υπάρξει παράλληλα και κάποιο αντιστάθμισμα με την διεύρυνση των δικαιούχων του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, δηλαδή θα μπουν περισσότεροι δικαιούχοι μέσα και για υψηλότερες καταναλώσεις. Μάλιστα , σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι θα τύχουν έκπτωσης για το σύνολο της κατανάλωσης ρεύματος που έχουν και όχι για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες που είχαν μέχρι τώρα.

Χθες πάντως μιλώντας στο mega, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθ. Ζερβός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα όσα ανέφερε την Τρίτη στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ήταν παραδείγματα σχετικά με το κόστος της Επιχείρησης και όχι πρόταση για αύξηση των τιμολογίων της.

Ο κ. Ζερβός, τόνισε επίσης ότι το ΥΠΕΚΑ θα λάβει την τελική απόφαση για τα τιμολόγια μετά από πρόταση της ΡΑΕ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι το δημόσιο οφείλει προς την ΔΕΗ 170 εκατ. ευρώ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα γλιτώσουμε τις αυξήσεις, απλά μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ!!!

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top