Ναι μεν αλλά…: Στο απυρόβλητο πάλι οι υπάλληλοι της Βουλής!

Διατηρούν τα προνόμια με νέα τροπολογία που… χαϊδεύει αυτιά

Ναι μεν αλλά…: Στο απυρόβλητο πάλι οι υπάλληλοι της Βουλής!
Δε χαρίζει κάστανο η κυβέρνηση στους υπαλλήλους της Βουλής! Τελεία και παύλα! Ωστόσο, άλλο κάστανα και άλλο… προνόμια. Γιατί από τα δεύτερα, χαρίζει και… παραχαρίζει!

Αφού αποσύρθηκε εις διπλούν τροπολογία που έθιγε τα προνόμια των «εκλεκτών» των Ελλήνων εργαζομένων, αφού οι ίδιοι διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας άδικο να κρίνονται επειδή έχουν ένα-δύο ή καμιά 50αριά προκλητικά προνόμια, ήρθε η απόφαση που... τους έβαλε στη θέση τους. Ή καλύτερα, στη θέση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών!

Με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ορίζεται ότι αλλάζει το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής και πως από 1/1/2013 «οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομοιώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών». Παράλληλα, ορίζεται ότι μπαίνει ταβάνι στις ώρες υπερωριακής απασχόλησης (απόγευμα, βράδυ, Κυριακή, εξαιρέσιμες μέρες) που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 52 ώρες μηνιαίως.

Μη βιαστείτε να φωνάξετε «επιτέλους», σκεπτόμενοι «ενιαία μισθολόγια», μειώσεις προνομίων κλπ! Ναι μεν αλλάζει το μισθολογικό καθεστώς και μπαίνουν -τρόπο τινά- στο «καζάνι» με τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά ουσιαστικά ο Γιάννης γίνεται... Γιαννάκης. Γιατί μπορεί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών να ανήκουν στους «ενιαιομισθολογίτες» αλλά αυτό αφορά το βασικό μισθό και όχι τα επιδόματα που… χτυπούν ταβάνι ακόμη και μετά τις μειώσεις.

Και φυσικά, δεν έγινε (ακό��η) καθόλου λόγος για άλλης φύσεως προκλητικά προνόμια, όπως διπλό εφάπαξ, το αμετάθετο, οι επιπλέον «καμουφλαρισμένοι» μισθοί (κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου)…

Όπως τονίζεται, η σχετική τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το φορολογικό που θα κατατεθεί προς ψήφιση με το νέο έτος. Να υποθέσουμε ότι ικανοποιεί τους υπαλλήλους της Βουλής ή θα έχουμε πάλι... εξέγερση;

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης: Μισθολογικό καθεστώς υπαλλήλων Βουλής.doc
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top