Υπαναχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ στην πρόταση για υπέρογκες αυξήσεις

Παρέπεμψε στην κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις

Υπαναχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός από την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης για υπέρογκες αυξήσεις εν μέσω ύφεσης ( οι οποίες προσεγγίζουν το 50%!) στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την οποία επιβεβαίωσε χθες ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κ. Ζερβός φάνηκε να μην επιμένει στην συγκεκριμένη απαίτηση της ΔΕΗ και παρέπεμψε στην κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις, αναφέροντας ότι το αρμόδιο υπουργείο είναι εκείνο που θα εισηγηθεί και θα αναλάβει την τελική ευθύνη για τις αποφάσεις.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αν και επικαλέσθηκε την δέσμευση της χώρας στο μνημόνιο για αυξήσεις στα τιμολόγια, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει υποχρέωση για συγκεκριμένες αυξήσεις, ενώ δήλωσε ότι η επιχείρηση λειτουργεί συμβουλευτικά προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για το ίδιο ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top