Βρούτσης : 2,4 δισ. ευρώ καταβάλλει κάθε μήνα το Δημόσιο για συντάξεις

3 εκαταμμύρια πολίτες είναι οι συνταξιούχοι στη χώρα μας!

Βρούτσης : 2,4 δισ. ευρώ καταβάλλει κάθε μήνα το Δημόσιο για συντάξεις
Το ποσό των 2,34 δισ. ευρώ καταβάλλεται κάθε μήνααπό το Δημόσιο σε 2.952.082 εκατ. συνταξιούχους, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), η οποία ανέλαβε τη συγκέντρωση των στοιχείων των συντάξεων από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δεδομένα αυτά συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά Ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης!

«Μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με απόλυτη ακρίβεια σε ψηφιακή μορφή τα στοιχεία των 4.328.548 συντάξεων που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν 2.952.082 εκατομμύρια δικαιούχους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «άθλο» το έργο της ΗΔΙΚΑ, ενώ τόνισε ότι πλέον υπάρχει πλήρης εικόνα για το πλήθος των συνταξιούχων στην επικράτεια. Όπως διευκρίνισε, από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος, αλλά και η δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.

Η ΗΔΙΚΑ θα διασυνδεθεί από 1/1/2013 με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές και θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις, ενημερώνοντας τα αρμόδια ταμεία για την οριστική διακοπή.

«Η αιμορραγία θα σταματήσει να υπάρχει και θα επέλθει επιτέλους νοικοκύρεμα προς όφελος όλων μας» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τον οποίο «όλα αυτά γίνονται χωρίς ένα ευρώ δαπάνη για το δημόσιο και χωρίς πολυδάπανους διαγωνισμούς».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top