Το ελληνικό Δημόσιο σε χρειάζεται! Αγόρασε ΤΩΡΑ κάποιο από τα ακίνητα του στο εξωτερικό!

Έξι κρατικά «φιλέτα» βγαίνουν στο σφυρί σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ

Το ελληνικό Δημόσιο σε χρειάζεται! Αγόρασε ΤΩΡΑ κάποιο από τα ακίνητα του στο εξωτερικό!

​Στις 19 Μαρτίου θα υποβληθούν οι προσφορές στο διαγωνισμό πώλησης των έξι ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό, που προκήρυξε σήμερα το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Το δημόσιο παραχωρεί αξιόλογα ακίνητα σε Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), Λευκωσία (Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), Βρυξέλλες (Οδός Montoyer 25, Περιοχή Leopold), Βελιγράδι (Οδός Kralja Milutina 6), Λουμπλιάνα (Οδός Veselova 17), Tασκένδη (Οδός Do’rmon Yo’li – πρώην Zulaiho – 3-4).

Σημειώνεται πως οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο του Λονδίνου (που βρίσκεται το σημαντικότερα από τα ακίνητα που πωλούνται) έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 50% από το 2009.

Εκτός από το ακίνητο του Λονδίνου, πωλούνται το οκταώροφο κτίριο γραφείων στις Βρυξέλλες (2.850 τ.μ.), ένα κτίριο στυλ Μπαρόκ στο Βελιγράδι (2.376 τ.μ.), ένα κτίριο 1.215 τ.μ. στη Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας, κτίριο 8.000 τ.μ. στη Λευκωσία της Κύπρου καθώς και κτίριο στην Τασκένδη.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένα ή περισσότερα από τα έξι κτίρια τα οποία ανήκουν στις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και η απόφαση του Δ.Σ. για την ανακήρυξη του επιλεγέντος πλειοδότη για κάθε ακίνητο προγραμματίζεται για τις 22 Μαρτίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top