ΦΡΙΚΗ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Οι μισοί Έλληνες ψάχνουν δουλειά στις φάμπρικες της Γερμανίας

Σύμφωνα με έρευνα της "Adecco"

​Άκρως απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα της έρευνας του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού "Adecco", σχετικά με τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτήν οι ΜΙΣΟΙ σχεδόν από τους Έλληνες που βρίσκονται σε «εργάσιμη ηλικία» αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό!!!!

Η έρευνα που διεξήχθη πανελλαδικά σε δείγμα 400 ατόμων, άνω των 18 ετών , έδειξε πως οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 49%, ανέφεραν ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναζητούν εργασία στο εξωτερικό και ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχθεί σχετική πρόταση, την οποία και εξετάζει.

Αναφερόμενοι σε άλλα μέλη του νοικοκυριού τους, 30% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι τουλάχιστον άλλο ένα μέλος του αναζητά εργασία στο εξωτερικό.

Η ανεργία και η ύφεση «διώχνουν» τους Έλληνες

Η υψηλή ανεργία και η ύφεση, είναι σύμφωνα με την έρευνα τα ισχυρότερα κίνητρα για μετακίνηση στο εξωτερικό, ενώ μόνο για το 12% οι χαμηλοί μισθοί στην Ελλάδα αποτελούν αιτία… μετανάστευσης!

4 στους 10 είναι ΑΝΕΡΓΟΙ !!!!

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στη συγκεκριμένη έρευνα το 39% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ, από το υπόλοιπο 61%, ποσοστό 48% εργάζονται με σχέση πλήρους και 13% με σχέση μερικής απασχόλησης.

Αλλάζουν πατρίδα για … 1500 ευρώ!

Στο ερώτημα τι έχει να τους προσφέρει η εργασία στο εξωτερικό, ποσοστό 63% απάντησαν ότι προσβλέπουν σε υψηλότερες οικονομικές απολαβές, 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και 47% σε μία πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη. Σχετικά, με τον ελάχιστο επιδιωκόμενο μισθό, 29% του δείγματος απάντ��σε ότι θα μετοικούσε για ένα μισθό ύψους 2.000 ευρώ, με ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετοικούσε ακόμη και για ένα μισθό της τάξεως των 1.500 ευρώ.

Δουλειά να ναι και ότι να ναι!

Οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα και συγκεκριμένα το 51% εμφανίζονται έτοιμοι να εξετάσουν δυνατότητες διαφορετικές από την ειδικότητά τους, το 34% αναζητά μία θέση σε όσο το δυνατόν πιο συναφές αντικείμενο και μόνο το 14% ψάχνει θέσεις σχετικές θέσεις με το αντικείμενό του.

Περισσότεροι από τους μισούς (53%) δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να φύγουν από την Ελλάδα αμέσως μόλις βρεθεί μια θέση εργασίας σε κάποια άλλη χώρα, ενώ 41% απάντησαν ότι θα μετοικήσουν μόνο στην περίπτωση που το αντικείμενο της εργασίας τούς ικανοποιεί.

Αγγλία-Γαλλία-Γερμανία συμμαχία για τους Έλληνες μετανάστες

Το διαδίκτυο φαίνεται να αποτελεί την πρώτη επιλογή αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό, ενώ όσον αφορά τις χώρες προορισμού, το 70% φαίνονται να προτιμούν τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κλπ), το 45% τις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, Αυστραλία κλπ), ενώ ένα 12% δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αναπτυσσόμενες χώρες εκτός ΕΕ (Μέση Ανατολή κλπ).

Όσοι είναι αισθηματίες όλο κλαίνε, δε γελούν και … δε μεταναστεύουν!

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι λόγοι που λειτουργούν ανασταλτικά για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, 32% απάντησαν ότι αποθαρρύνονται λόγω των συναισθηματικών τους δεσμών με την Ελλάδα, 14% ότι δεν προχωρούν σε μια τέτοια απόφαση εξαιτίας της φροντίδας εξαρτημένων μελών (π.χ. παιδιά, ηλικιωμένοι) και 10% επειδή για την ώρα είναι ικανοποιημένοι από την επαγγελματική/οικονομική τους κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top