ΕΚΤ: Οι αρμοδιότητες του Ντράγκι και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής

Δείτε ποιοι και πως αναλαμβάνουν άμεση δράση

​Στο πλαίσιο της συλλογικής της ευθύνης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έλαβε σήμερα Τετάρτη απόφαση σχετικά με τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση η οποία έχει άμεση ισχύ, ορίζει τα εξής:

Πέραν των καταστατικών του καθηκόντων ως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος, κ. Μάριο Ντράγκι, θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για την Επικοινωνία, τους Συμβούλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, τη Γραμματεία του ΕΣΣΚ, την Εσωτερική Επιθεώρηση, καθώς και τη Γραμματεία και τις Γλωσσικές Υπηρεσίες.

Πέραν των καταστατικών του καθηκόντων ως αναπληρωτή του προέδρου, ο αντιπρόεδρος, κ. Β��τορ Κονστάνσιο, θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για τη Διοίκηση (εκτός του έργου κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΚΤ), τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, την Επίβλεψη των Συστημάτων Πληρωμών και, από κοινού με τον κ. Ιβ Μερς, για το σχέδιο τραπεζικής ένωσης.

Ο κ. Γιεργκ Ασμουσεν θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις. Πέραν του ρόλου του ως εκπροσώπου της ΕΚΤ σε διεθνεί�� συνεδριάσεις, θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί την ΕΚΤ στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (Eurogroup) και της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής και θα συμμετέχει μαζί με τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο στις συνεδριάσεις της Ευρωομάδας και του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), καθώς και στις συνόδους των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης ευρώ. Επιπλέον, θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για τις Νομικές Υπηρεσίες, το έργο κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΚΤ και τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΚΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μπενουά Κερέ θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για τις Δραστηριότητες Αγορών, τις Πληρωμές και τις Υποδομές Αγοράς, καθώς και την Ερε��να.

Ο κ. Ιβ Μερς θα είναι αρμόδιος για τα Τραπεζογραμμάτια, τα Πληροφοριακά Συστήματα, τη Διαχείριση Κινδύνων, το Πρόγραμμα TARGET2-Securities και, από κοινού με τον Βίτορ Κονστάνσιο, για το σχέδιο τραπεζικής ένωσης.

Ο κ. Πίτερ Πρατ θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Μελέτες, το Ανθρώπινο Δυναμικό, τον Προϋπολογισμό και την Οργάνωση, καθώς και τη Στατιστική.

Καταμερισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής:

- Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρος

● Γραμματεία και Γλωσσικές Υπηρεσίες

● Γραμματεία του ΕΣΣΚ

● Επικοινωνία

● Εσωτερική Επιθεώρηση

● Σύμβουλοι της Εκτελεστικής Επιτροπής

- Βίτορ Κονστάνσιο, Αντιπρόεδρος

● Διοίκηση (εκτός του έργου κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΚΤ)

● Επίβλεψη Συστημάτων Πληρωμών

● Σχέδιο Τραπεζικής Ένωσης

● Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα

- Γιεργκ Ασμουσεν
● Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις
● Έργο κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΚΤ
● Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΚΤ στην Ουάσιγκτον
● Νομικές Υπηρεσίες

- Μπενουάτ Κερέ

● Δραστηριότητες Αγορών

● Έρευνα

● Πληρωμές και Υποδομές Αγοράς

- Ιβ Μερς

● Διαχείριση Κινδύνων

● Σχέδιο Τραπεζικής Ένωσης

● Πληροφοριακά Συστήματα

● Πρόγραμμα TARGET2-Securities

● Τραπεζογραμμάτ��α

-Πήτερ Πρατ

● Ανθρώπινο Δυναμικό, Προϋπολογισμός και Οργάνωση

● Οικονομικές Μελέτες

● Στατιστική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top