Αντίθετη με την αποσύνδεση του χαρατσιού από τη ΔΕΗ η ΓΓΠΣ

«Κινδυνεύει να χάσει 700 εκ. ευρώ σε έσοδα το κράτος»

Αντίθετη με την αποσύνδεση του χαρατσιού από τη ΔΕΗ η ΓΓΠΣ
Το καμπανάκι του κινδύνου για ενδεχόμενη αποσύνδεση της είσπραξης του τέλους ακινήτων από τον λογαριασμό της ΔΕΗ μετά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις αλλά και την αναμενόμενη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου, κρούει η ΓΓΠΣ.

«Το ποσό των εσόδων που κινδυνεύει να χάσει το κράτος το επόμενο διάστημα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700 εκατ. για το 2012, για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο και για το 2013 είναι περίπου ίδιο ή και λίγο παραπάνω. Πρέπει να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης και πρόσθεσε: «Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο γι αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Αυτό έχει πολλ�� πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διαθέσιμος χρόνος για αλλαγές στο θέμα της είσπραξης του χαρατσιού είναι το παν: «Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top