Τι να τον κάνουμε τον Santa, όταν έχουμε τον Στουρνάρα;;;

Ετοιμάζει 10ετές πλάνο ανάπτυξης ο υπουργός οικονομικών!

Τι να τον κάνουμε τον Santa, όταν έχουμε τον Στουρνάρα;;;

Δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα δρομολογεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να επανέλθει η οικονομία σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, ενώ γνωστοποιεί πως από το μείγμα μέτρων που δρομολογήθηκε για τη μείωση του δημοσίου χρέους, οι πληρωμές τόκων μειώνονται κατά 4,1 δισ. ευρώ, το 2013, απελευθερώνοντας πόρους για την ανάπτυξη.

«Θα αναθέσω στο ΙΟΒΕ και στο ΚΕΠΕ την εκπόνηση ενός δεκαετούς οδικού αναπτυξιακού χάρτη της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό και με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και του νέου πακέτου για την περίοδο 2014 - 2020», τονίζει σε συνέντευξή του στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ο κ. Στουρνάρας.

Όπως εξηγεί θα ζητήσει από τους δύο φορείς, την καταγραφή των πηγών και των πόρων ανάπτυξης της Ελλάδας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους τομείς στους οποίους θα στ��ριχθεί η αναπτυξιακή μεταστροφή.

«Το δεκαετές αναπτυξιακό πλάνο, η εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας και η κατάρτιση του νομοσχεδίου με το δεύτερο σκέλος των θεσμικών αλλαγών στη φορολογία είναι βασικές μου προτεραιότητες», υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

Αναφορικά με το δεκαετές αναπτυξιακό πλάνο τονίζει πως η διαφορά σε σύγκριση με προγενέστερες αναπτυξιακές «συνταγές» είναι πως αυτήν τη φορά θα ζητηθεί η κωδικοποίηση των βημάτων προς την ανάπτυξη με συγκεκριμένες αναφορές και επισημάνσεις και με αναλυτικό προσδιορισμό των προσδοκώμενων οφειλών αλλά και τους κινδύνους αστοχιών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top