Η ελληνική οικονομία γίνεται εξωστρεφής και ανταγωνιστική

Μειώνονται οι εισαγωγές, αυξάνονται οι εξαγωγές

Εξωστρεφής και ανταγωνιστική γίνεται σιγά-σιγά η ελληνική οικονομία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.

Οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 12% στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το εξωτερικό εμπόριο της ΕΕ.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην ΕΕ, μετά τη Λετονία (14%), ενώ ακολουθούν η Λιθουανία και η Σλοβακία (11%) και η Πορτογαλία (9%). Η αξία των ελληνικών εξαγωγών έφθασε στο 9μηνο στα 18,6 δις. ευρώ από 16,7 δις. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας μειώθηκε στα 11,4 δις. ευρώ από 17,7 δις. ευρώ πέρυσι. Παρά τη μεγάλη μείωση, το έλλειμμα στο ελληνικό ισοζύγιο ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο στην ΕΕ μετά από αυτό της Βρετανίας (121,9 δις. ευρώ), της Γαλλίας (62,5 δις. ευρώ) και την Ισπανίας (27,3 δις. ευρώ). Το μεγαλύτερο πλεόνασμα κατέγραψαν η Γερμανία (142,1 δις. ευρώ).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top