Παρέμβαση εφοριακών για το Φορολογικό: Επιβαρύνουν κάποιες ομάδες έναντι άλλων

«Έγινε χωρίς διάλογο και επιβαρύνει χαμηλούς και μεσαίους» καταγγέλλουν

Σε παρέμβαση για το φορολογικό προχώρησε η Ομοσπονδία Εφοριακών καταγγέλλοντας ανισότητες με επιβάρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι:

- Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού (χαμηλά και μεσαία εισοδήματα) θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, με διάφορα τεχνάσματα, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις.

- Αναγκαίες φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις δαπανών (υγείας, ενοικίων, τόκων στεγαστικών κ.λπ.) θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, την ίδια στιγμή που παραμένουν φοροαπαλλαγές που προκαλούν.

- Πολλές κατηγορίες μεγάλων εισοδημάτων θα ΕΛΑΦΡΥΝΘΟΥΝ:

α) Εισοδηματίας που έχει έσοδα από ενοίκια 200.000 το χρόνο, πριν πλήρωνε 77.420 φόρο, τώρα θα πληρώσει 63.240, δηλαδή 14.180 λιγότερα!

β) Μερισματούχος Α.Ε., η οποία διανέμει μέρισμα 100.000, πριν πλήρωνε φόρο 25.000 (25% συντελεστής) τώρα 10.000 (10% συντελεστής)!

«Καλούμε την κυβέρνηση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να αν��ιμετωπίσει με κεντρικό σχεδιασμό, με διάλογο και κυρίως με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ τα φορολογικά προβλήματα, να αφήσει τους πειραματισμούς και να επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση, που δεν εμφανίστηκε ακόμη» καταλήγουν οι εφοριακοί.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top