Μέρκελ: Aπό πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο

Αναφορές στην Ελλάδα, έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Braunschweiger Zeitung», που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Η κ. Μέρκελ δηλώνει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση, «η οποία θέλει να κάνει αλλαγές», καθώς και ότι «αυτή την εποχή από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».

Για τις οικονομικές εξελίξεις, αναφέρει ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες. Περνάμε την μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες».


Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ θεωρεί τις κριτικές που τις ασκούνται στην Ελλάδα, με αφορμή την πολιτική λιτότητας, αλλά και την απεικόνισή της με ναζιστική στολή ως «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης» και συμπληρώνει πως: «Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να λέει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά».

Τέλος, απορρίπτει τις κατηγορίες της γερμανικής αντιπολίτευσης ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top