Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Γενικής από την Πειραιώς

Από τη γαλλική Société Générale

​Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την εξαγορά συνολικού ποσοστού συμμετοχής της γαλλικής Société Générale (99,08%) στη Γενική, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων, με τη συνολική επένδυση της Société να διαμορφώνεται, κατόπιν προσαρμογών, στο ποσό των 460 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 444 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί στις 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την τράπεζα Πειραιώς, με την προσθήκη της Γενικής Τράπεζας, ο Όμιλος αποκτά μια πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη και αυτοχρηματοδοτούμενη τράπεζα, βελτιώνοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική και στρατηγική του θέση.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, είχε προηγηθεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς της Γενικής Τράπεζας από την Πειραιώς.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συνεδρίασε σήμερα και, με ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» του αποκλειστικού ελέγχου της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», με δεδομένο ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top