Γερμανία: Δεν πέρασε τελικά η συμφωνία με Ελβετία

Λόγω των συνεχιζόμενων ενστάσεων της Άνω Βουλής

 Γερμανία: Δεν πέρασε τελικά  η  συμφωνία με Ελβετία
Η συμφωνία της Γερμανίας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων δεν πέρασε τελικά από τη γερμανική Βουλή, μεταδίδει το Reuters.

Η συμφωνία προέβλεπε την επιβολή φόρου 21% ως 41% στις γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ οι γερμανικές αρχές είχαν το δικαίωμα να ζητούν από τις ελβετικές αρχές την πραγματοποίηση έως και 1.300 αιτημάτων έρευνας για περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ είχε εγκρίνει τη συμφωνία στην Κάτω Βουλή, αλλά η Άνω Βουλή, η οποία ελέγχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μπλόκαρε στα τέλη Νοεμβρίου την έγκριση της.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι είχαν υποστηρίξει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει πολλά "παραθυράκια" για φοροδιαφυγή και διατήρηση της μυστικότητας των καταθετών.

Μια επιτροπή διαμεσολάβησης, στην οποία συμμετείχαν μέλη και από τα δύο σώματα, είχε αναλάβει να βρει ένα κοινό έδαφος για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες.

Ωστόσο, την Τετάρτη η επιτροπή ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τη συμφωνία με την Ελβετία με 19 ψήφους υπέρ και 10 κατά, με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους να παραμένουν αμετακίνητοι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top