Την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλης το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά

Θα επανεξεταστεί η κατάργηση της υποχρέωσης απόδοσης ΦΠΑ στα αμοιβαία κεφάλαια

​Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει θέματα για την κεφαλαιαγορά, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε σύντομη παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ορισμένες αλλαγές στο νομοσχέδιο που αφορά την προσαρμογή της ελληνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες και ανώνυμες εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση, μετά και από σχετική πρόταση αρμόδιων φορέων, θα επανεξετάσει την κατάργηση της υποχρέωσης απόδοσης ΦΠΑ στα αμοιβαία κεφάλαια, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε και σε δεύτερη ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top