Παλαμάκια Μπαρόζο για τη συμφωνία για την τραπεζική εποπτεία!

Πολύ σημαντική την χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Κομισιόν

Παλαμάκια Μπαρόζο για τη συμφωνία για την τραπεζική εποπτεία!

​Ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαιρέτισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε αργά χθες το βράδυ από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ για την καθιέρωση ενός ενιαίου μηχανισμού για την τραπεζική εποπτεία.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό βήμα προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και ένα έγκαιρο βήμα προς την ενοποίηση της χρηματοπιστωτικής εποπτείας για την ευρωζώνη και τα άλλα κράτη-μέλη», αναφέρει ο Μπαρόζο σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται, οι υπουργοί κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με βάση το οποίο η ΕΚΤ θα φέρει την ευθύνη για την εποπτεία των πιο σημαντικών και πιο ευάλωτων τραπεζών της περιοχής. Ωστόσο, πολλές από τις λεπτομέρειες παραμένουν ακόμη ανοιχτές.

Ο Μπαρόζο τόνισε πως η άμεση πρόοδος από την αρχική διακήρυξη της πρόθεσης της ΕΕ να καθιερώσει ένα νέο σύστημα, μόλις έξι μήνες μετά, «αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την πολιτική βούληση και την ικανότητα να δράση γρήγορα για βαρυσήμαντα ζητήματα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top