Θα «κληρονομήσει» το Δημοσίο περιουσία 10 δις ευρώ;!

Τόσο καιρό τα περιουσιακά στοιχεία ήταν αναξιοποίητα

Χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στους εταίρους μας και μέχρι πρότινος δεν είχαμε κάνει τίποτα για να εκμεταλλευτούμε την περιουσία των 10 δις. ευρώ του Δημοσίου!

Κουφαθήκατε;;; Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία, οι κληρονόμοι των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ. Ακίνητα μεγάλης αξίας, καταθέσεις σε τράπεζες, μετοχές και ομόλογα αποβιωσάντ��ν μένουν αναξιοποίητα από το Δημόσιο!

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είτε ήδη έχουν περιέλθει στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα, είτε θα μπορούσαν μέσω συνοπτικών νομικών διαδικασιών να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου.

Αυτόν τον ξεχασμένο θησαυρό «θυμήθηκε» να αναζητήσει το υπ. Οικονομικών. Έτσι αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή σχέδιο νόμου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα «εθνικά κληροδοτήματα» (τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται υπό την διαχείριση ιδρυμάτων) και τις «σχολάζουσες κληρονομιές» (δηλαδή περιουσίες αποθανόντων οι οποίοι δεν έχουν κληρονόμους), ενώ διατάξεις σχετικές με τις «αδρανείς καταθέσεις» θα συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως με το ισχύον καθεστώς οι καταθέσεις, οι μετοχές και τα ομόλογα που δεν θα αναζητηθούν από τους φερόμενους ως δικαιούχους για μια εικοσαετία, περιέχονται αυτοδίκαια στο Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top